HOF TOPPERS 8 TOPPER DUATHLON LØYPEINFORMASJON


I 2021 er ikke 8-topper en av våre distanser grunnet Korona-tiltak.


74 km sykkel - 16 km til fots - 2935 høydemeter


Topp 1-5:
Starten går ved Hofhallen. Følger grusvei forbi topp 1 (Stordalen). Fortsetter opp Stokkelia til sykkelparkering i nærheten av Gausesetra, terreng opp til topp 2 (Skibergfjell). Ned fra Skibergfjell via Øksneveien (grusvei), over Eidstoppen og inn mot sykkelparkering ved Vassbånn. Opp til topp 3 (Hammerborgåsen), noe grus, deretter terreng. Ned igjen samme vei. Følger Bergsveien på østsiden av Bergsvannet til Berg gård. Grusvei opp til sykkelparkering. Terreng opp til topp 4 (Djupdalstjern) og ned igjen. Følger Herstadveien ut i Hanekleiva og inn Ravnåsveien inn til sykkelparkering nedenfor topp 5 (Ravnåskollen). Opp og ned Ravnåskollen, terreng. Etter å ha besteget Ravnåskollen til fots går turen tilbake til Hofhallen opp Vikeveien, venstre inn på Kopstadlinna frem til undergang under Hofveien, og retur på gang og sykkelsti frem til runding ved Hofhallen. Løypa er godt merket.

Topp 6-8:

Etter passering ved Hofhallen følges veien inn til Nedre Lindset. Der venter Lindsetlia. Den er bratt. Til tider veldig bratt. Klarer du å sitte på sykkelen hele veien til topps? På toppen av lia venter en kort løpsdistanse opp til topp 6 (Grillhytta, Langrellen). Tilbake til sykkelen følges veien videre over toppen, og ned til Hajernveien. Ta til høyre på Hajernveien og følg denne oppover til du svinger av og inn til  Elvemyrene og opp til Høgås.
Via Gullistua, nedover Hajernveien igjen. På vei ned Hajernveien igjen, rett før Hedde finner du sykkelparkering for topp 7, Kanelen. Tilbake til sykkelen går turen på skogsbilvei og ut gjennom asfaltverket og ned Østre Lianvei. En liten etappe på asfalt opp til Kleppan. Følger veien inn til sykkelparkering topp 8, Tuftfjell. Når Tuftfjell er besteget og du er tilbake til sykkelen går turen ned Vestre Lianvei, tilbake til Hof sentrum, over Kolstadhaugen og tilbake til mål.

Langs den nye sykkeltraseen har vi satt ut noen retningspiler i kryss for de som måtte ønske å kjøre gjennom løypa på forhånd.


Her finner du link til løypetraseen:
Link til løypetraseen, med informasjonspunkter


Her kan du laste ned GPX-fil:
8topper2019.gpx

Link til avstandstabell - alle distanser:

Avstander Hof Toppers Duathlon2019.docx


LØYPEPROFIL:

Klikk her for større bilde: Løypeprofil 5-8 curves HQ.jpg

Løypeprofil i PDF: Løypeprofil 5-8 curves.pdf