Endringer i Hof Toppers 2019

Postet av Hof IL – Hof Toppers den 30. Nov 2018


 

Etter et meget vellykket arrangement i 10 års jubileet for Hof Toppers 2018, har vi besluttet å gjøre noen endringer til neste års arrangement, sier arrangementsleder Tom Arne Akerholt.

I 2019 blir det Hof Toppers Duathlon over tre distanser. Vi arrangerer ikke Ultraløp. Ultraløpere som har deltatt tidligere har gitt oss mange gode tilbakemeldinger, men vi har ikke klart å oppnå det antall deltagere vi ønsker. Med bare 30 deltagere som gjennomførte i 2018 ser vi ingen annen utvei enn å kutte ut arrangementet, vi beklager det sier arrangementslederen.

Løke Challenge (3 topper) og 5 topper blir som tidligere år, mens det blir en endring på den lengste distansen. 


10 topper blir til 8:
8 topper starter med 5 toppersløypa, ved innkomst ved arenaen sykler man videre opp «den gamle Skibergtrase’» løypa opp Lindsetlia. Da man kommer opp til toppen blir det en kort løpetur til topp 6, topp 7 blir Kanelen, før man får en fin sykkeltur på Elvemyrene, Hajernveien og ned til Haslestad. Topp 8 blir Tuftfjell før man sykler inn til mål ved Hof skole. 

Disse endringene gjør at sykkeldistansen og antall høydemeter blir tilsvarende som tidligere, 74 km på sykkel og 2890 høydemeter. Løpedelen blir ca 8,5 km kortere, det vil si ca 16,5 km.

Fordelen med disse endringene er at det blir mye mer sykling på grusvei mot asfalt tidligere, vi er mye mindre på vei med trafikk og vi slipper et forholdsvis farlig veikryss i Sundbyfoss.

Tidsmessig vil de beste bruke ca 40 min kortre tid enn tidligere, mens de som har brukt noe lengre tid vil bruke fra 60 til 90 min kortere tid. Det vil si at det å gjennomføre Hof Toppers Duathlon 8 topper, også i fremtiden vil være stor utfordring.

Som vanlig arrangeres Hof Toppers andre lørdag i august, det vil si lørdag 10. august 2019.

Nye løypebeskrivelser, løypeprofiler og annen informasjon kommer på hjemmesiden vår straks det er klart.

Påmeldingen åpner før jul.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline