Frank Løke - fra K2 til Hof Toppers Duathlon

Postet av Hof IL – Hof Toppers den 2. Aug 2022Frank Løke bekrefter i dag på telefon fra Pakistan at han rekker hjem til Hof Toppers Duathlon og stiller til start på sin egen distanse, Løke Challenge i Hof lørdag 13. august.

K2 er verdens nest høyeste fjell, 8611 moh. og ligger på grensen mellom Pakistan og Folkerepublikken Kina. K2 er svært vanskelig å klatre og nesten 100 klatrere har mistet livet i forsøket på å nå toppen. Frank Løke nådde toppen fredag 29. juli og var da førstemann på toppen, av samtlige klatrere i 2022. Kun to nordmenn har tidligere lyktes i å bestige jordens nest høyeste fjell.

Arrangementsleder i Hof Toppers Duathlon, Tom Arne Akerholt melder nå at målsetningen til Frank er å være førstemann opp til Ravnåskollen 172 moh. Ravnåskollen er den siste toppen man er oppom i Hof Toppers Duathlon. Løke melder at han fortsatt er sliten etter K2 bestigningen, men med 6 ukers høydetrening og kroppen full av røde blodlegemer går han for nytt gull.                                                           

Frank Løke har vært med i Hof Toppers siden 2016, den gang var han med på 75 km Ultraløp.  I 2017 fikk han en egen distanse (3 topper) oppkalt etter seg, distansen heter Løke Challenge, som består av 28 km med sykkel og 6 km til fots. Utenom Løke Challenge er det to distanser til i Hof Toppers Duathlon, 5 topper og 8 topper. Man sykler til en sykkelparkering, løper opp og ned til en topp, sykler til neste sykkelparkering osv. Løypa er meget godt merket. Sine beste resultater i Hof har Frank fra 2019 hvor han vant 8 topper og han ble nr 2 i Løke Challenge i 2021. Klarer han å vinne i år?


Etter innspill fra Frank går en del av startkontingenten i Løke Challenge til et godt formål, Kreftforeningen, Blindeforbundet og Kirkens Bymisjon har tidligere blitt tildelt penger. I år er det Bua som får en del av startkontingenten, Bua låner ut friluft og idrettsutstyr gratis.

Det er stort for Hof idrettslag og ha et samarbeid med den hjemvendte K2 bestigeren og vi gleder oss til å se han rundt i løypa i Hof lørdag 13. august, sier arrangementslederen.

Klar for å melde deg på? Klikk her for å gå til påmelding. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.